Téma: Páteř - doplnění dotazu - ohledně RTG 77X158/46

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2022-10-18 01:41:38, odpověď na #29800 ukázat v kontextu reset

Bortí se vám páteř a máte prostě obratle cik cak a jejich ploténky i chrupavky jsou opotřebeny. V tomto věku to bývá u nesportovce běžné, u sportovce to bývá opotřebeno jen cik, ale obvykle ne cak. Zatím se s tím Mudři operovat nehodlají, protože to nemají jak zpevnit.
Trakce by určitě by vhodná jak s masáží (s MO+), tak cvičením (ZLZ a Večerní cv. d.b.) s přiměřenou opatrností. Stále zteplovat.
Zdá se, že pro tento nález máte poměrně málo vazivových struktur. Zkuste si vyvářet koleno (ne vlastní) aby tam bylo vic rosolu jako polévku. Košťálovou zeleninu do toho také nastrouhejte, aby pustila křemík. Pokud maso, tedy mixovné na krém.
Z našich směsí AK + CK + BK + MYK 2+1+1,5+1 ml do 1,5 dcl vody 3-4xD mimo jídla a k tomu kys. Hyaluronovou.

lowe 2022-10-17 12:20:17 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane Nový,děkuji za Vaše sdělení a posílám Vám zprávu o provedeném RTG - páteře a kyčle: Těžká sinistrotoskoliosa bederní páteře s vrcholem v úrovni L2,lordosa je zvýrazněna s horizontální polohou sakrální kosti,bez posunu. Nejsou tvarové změny obratlů, předposlední ploténka L4-5 je jenom lehce snížena s projevy lokální středně pokročilé spondylosy a významnější je spondyloarthrosa na inter kloubech difůzně.Na SI kloubech a kyčelních kloubech je normální RTG obraz. Pane Nový,prosím Vám,mohl byste mi to trochu upřesnit,abych tomu rozuměla?Nehrozí mi nějaká operace?Dá se tento zjištěný stav užíváním Vašich bylin.směsí zlepšit?Moc Vám děkuji za pochopení a odpověd.Majka/ 77 let,158 cm,46 kg/.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele