Téma: artroza v koleni a otok

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2023-02-21 00:07:10, odpověď na #30204 ukázat v kontextu reset

AK + CK + MYK 2+1+1 lžička do 2 dcl vody a pít mimo jídla 4xD a k tomu GY 2 tobolky (nebo alespoň DY) + Q10P (+ ten Geladrink nebo Viking (nejlepší) nebo Gelmodel)
Po jídlech JK 3 ml do decy vody 3xD.
OKHI 1 lžíce 3xD s jídly či v nich.
Koleno mazat K8 2xD a na noc obklad z MO+.
MO+ masírovat večer například lahví od Rumu s teplejší vodou sval vedoucí od kolena ke kyčli... tam, de to bolí. Pomalinku a silněji směrem k srdci.
Ten sval svým napětím drtí chrupavky kolene, které jsou hygroskopické a vážou vodu.
To chlazení je skvělé na akutní stav. Na chronický je lepší teplo a prokrvení.
Křupání naznačuje, že játra moc nefungují (bordel se usazuje v kloubech), protože asi nemají dost kyslíku... Sif 6 a dýchat 4xD 10-20 minut a v ostatní čas co nejvíc ještěrčí dech...

novádoba 2023-02-20 09:18:14 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový. Je prosím vhodné zahřívat koleno s artrozou a otokem? Koleno mě 2 měsíce pobolívalo, následně se vytvořil otok. Podstoupila jsem punkci, ale otok se za pár dní objevil znovu. Lékař doporučil Prieznitzové obklady, ale ty jsou chladivé? Koleno a stehno masíruji zatím bez prohřívání, je teplem dlaní. V obou kolenech mi hlasitě křupalo při stoji ze židle, nasadila jsem kloubní výživu (Geladrink), trochu se mi to zdá lepší. Kolena i kotníky lehce procvičuji (imitace jízdy na kole). Nejvíce koleno otéká při delším stání. Velice děkuji.
žena, 58 let, 161/78, zaměstnání příše klidné, sedavé u PC.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele