Téma: Otok kolena při zátěži

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2023-06-03 16:24:56, odpověď na #30513 ukázat v kontextu reset

Podle mých zkušeností to dělá namožený stehenní sval vedoucí od kolena ke kyčli. Ten je v křeči a potřebuje pravidelnou večerní masáž směrem ke kyčli nejlépe lahví 0,5 l s teplejší vodou a mazat MO+. Na koleno večer stačí mazat K8 a na noc obklad i kousek na šlachy nad koleno MO+ například na vložce.
Šlachová pouzdra u kolene nenechávají projíždět šlachy a drhne to, protože na šlaše jsou drobné praskliny. Od teď byste si na koleno a kousek nad ním i pod ním měla udělat teplý návlek = nesmí vystydnout!
K pití AK + TUK + BK 1+1+1 lžička do dvoudecky vody 4xD mimo jídla k tomu vždy GY (nebo alespoň DY) 2 tobolky + Q10P + kys. Hyaluronová 2 tobolky
Večer si podle možnosti cvičte Večerní cvičení DB (video), protože není v pořádku pozice bederní páteře (ona ale všude, hlavně dolní krční, jak nosíte hlavu dopředu. Bederka, ale to zhoršuje inervaci do noh)
Křečáky mazat VXK směrem k srdci a na noc MO+.

novádoba 2023-06-02 12:43:12 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový. Mám dlouhodobé potíže s levým kolenem. Stále vypadá trochu zvětšené, otok cítím hlavně nad kolenem, při pohybu mi praská v okolí čéšky zepředu. V podstatě již ráno vstávám s větším kolenem a při zátěži, kdy déle chodím nebo stojím i 3 hodiny, pak nemohu nohu téměř ohnout. Po odpočinku vleže se koleno zlepší, ale stále je viditelně větší oproti druhému. U lékaře jsem byla v lednu a únoru t.r., po rentgenu vyhodnotil patrné artrotické změny a začínající výrůstek, lékař se netvářil dramaticky, doporučil jen kloubní výživu s kolagenem. Celý problém začal v 11/2022, kdy nejdříve koleno bolelo, pak jsem téměř nemohla chodit - spojuji si tyto potíže s užíváním Euthyroxu na štítnou žlázu, kdy mi opakovaně otékaly obě nohy a měla jsem značné potíže s oběma koleny. Ve 2/2023 jsem podstoupila i punkci. Euthyrox neberu, nohy neotékají až na levé koleno. Na této noze mám hodně vystouplé křečové žíly i v okolí kolene, možná i to je příčina? Nemám žádné začervenání ani prudké bolesti, jen jakoby stále větší koleno a dělá mi potíže chůze s kopce a hlavně se schodů.
Předem Vám velice děkuji za radu.
žena, 58 let, 161cm, 75kg, sedavé a klidné zaměstnání

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele