Téma: Cvičení a spánek

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2024-01-24 06:11:55, odpověď na #31134 ukázat v kontextu reset

Sportem vytvoříte mnoho metabolických zplodin látkové výměny ve salech, kter vaše játra nestihnou rychle detoxikovat, protože jim chybí kyslík. Když ustane hyperventilace po sportu, ustane i detoxikace játry a organizmus se tomu brání výronem katecholaminů (stresových hormonů), které vám nedají usnout, aby vás nějaký kolemjdoucí tyranosaurus nesežral... je to nastavení na nejprimitivnější úrovni přežívání vývojově osvědčené.
Po sportu si třeba hodinu dýchejte Sif6 a pokud nemůžete spát, tak stále ještě nejsou zmetabolizovány katecholaminy ani metabolity, takže dýchejte v posteli ještěrčím dechem, nebo se posaďte a dýchejte Sif6.
Na noc lze vzít 1 lžička NK so decky vody + B komplex forte... lze zesílit tabletou DLPA a DMAE. Kdyby to chtělo ještě zesílit, lze přidat lžičku PSK nebo RIK nebo VK nebo IQK. To lze vzít i i v průběhu dne třeba 3xD mimo jídla po lžičce, a ne nutně až na noc. K tomu lze doporučit kyselinu hyaluronovou po 1-2 tobolkách, které zlepšuje pohyblivost kloubů a šlach a také KK, které zlepšuje tvorbu a servis svaloviny. Pro regeneraci a opravu pak jsou určeny směsi TUK nebo silnější ROK.
Játra potřebují kromě kyslíku JK po jídlech a OKHI s jídly či v nich.
Zkuste tedy na sobě experimentovat.
Ještěrčí dech nahrazuje spánek asi z 80% - sám to také používám, když sem nedokázal odmeditovat stres a v noci se proberu spaní neschopen

MichalZukal 2024-01-23 18:26:43 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, minulý rok jsem u vás byl v poradně, ale asi budu muset přijít znovu.
Vždy když si daný den zacvičím, zasportuji, tak často v noci nezaspím!!!
Usnu až nad ránem, třeba ve tři hodiny, no jo
ale za dvě, tři hodiny vstávám do práce, rozbitý, nezregenerovaný, unavený a zníčený nespravedlností života.
Byl jsem i na nějakém přístroji a ten mi zjistil, že moje regenerování je zdlouhavé, že regeneruji déle než normální člověk.
Svaly by měli jakoby bolet max. 2 dny, ne 4 jak u mě a to jsem roky sportovec. Ale zase mi to zjistilo, že testosteronu mám nad 13 hodnotu, takže je v pořádku.

Prosím, čím to může být, proč to právě je tím cvičení?

Muž, 28 let, 174cm, váha 76kg, pracuji jako údržbář - manuální práce, očkovaný na covid nejsem, tlak 135/80.
Sportovec a nadšenec do asparšajógy.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele