Téma: puberta předčasná

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2024-01-15 01:45:13, odpověď na #31109 ukázat v kontextu reset

Nerůst dělá nedostatek kyslíku jak ze stresu, psychovypětí, tak nedostatkem sportu (hemžení, tanec, běh) a cukrem.
To vše vede k překyselení organizmu a to omezuje významně i růst, protože buňky nemohou do tělesného prostředí vylučovat růstové metabolity.
Předpokládejte její nechuť k pohybovým aktivitám asi prvních 6 minut jakékoliv tělesné aktivity. To dělají v sebeobraně stresové hormony adrenalin (vztek a omezení IQ; noradrenalin deprese)
K pití TUK + CK 20+20 kapek do 1-1,5 dcl vody tělní teploty... pro zlepšení účinku lze přidat půl lžíce GH. Pít to 3-4xD mimo jídla.
2xD 1-2 lžičky OKHI s jídly.
Sif4 a dýchat co hodinu tělesného klidu 5 minut (po hodině již erytrocyty trpí nedostatkem kyslíku)
Doporučil bych co hodinu také zacvičit houpavé polodřepy... asi 10.
Večerní cvičení Dědka bylinkáře.
Poptejte se po někom, kdo dělá Dornovu metodu rovnání obratlů, protože mám pocit, že to páteř potřebuje na nejméně 3 místech.

lein 2024-01-14 10:40:16 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

dívka (9 a půl roku, 134cm, 26 kg, covid neočkována, sedavý způsob života) vykazuje známky nástupu puberty - růst prsou, ochlupení, pocení, maštění vlasů apod. Dnes je to prý u děvčat v tomto věku běžné, ale zde se mi to vzhledem k malé výšce zdá brzy, obávám se časného nástupu menses a předčasného zastavení růstu.

Zatím jsme zrušili plastové lahve a omezili mléko pro snížení hormonů působících z vnějšího prostředí. Prosím o radu, zda je možné nějak využít bylinky nebo úpravu životního stylu.

děkuji

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele