Téma: Bolest podbřišku

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2023-12-23 13:55:59, odpověď na #31070 ukázat v kontextu reset

V této lokalitě jsou jen vaječník, sestupné tlusté střevo a konečník, uzliny, úpony břišních svalů, aneurysma břišní aorty, poruchy prokrvení od bortící se hyperlordotické bederky nadváhou uskřinující nervy odstupující od míchy inervující duté orgány... Podle virgule, je tam všechno, ale bolest souvisí s bederkou uskřinující odstupující nervy a tam se ukázala zřejmě atonie svaloviny střeva. Proto je to citlivé na množství potravy. Doporučil bych 2 dny v týdnu nejíst vůbec - testuji to na sobě a zdá se to prospěšné. Nedrží tam ani dobře úpony břišních svalů, protože mají zcela jiný vektor při sezení a mohly by se ozvat při zvedání břemene či zakašlání píchavou bolestí.
Vždycky pomůže obklad MO+ například na vložce. Případně s MO masáž lokality ve směru hodin.
Z bylinných produktů se mi ukázalo: MEK + HK 2+2 lžičky do 2 dcl vody 4xD mimo jídla.
Zmenšené množství jídla je skvělé řešení, ale pro kvalitu stolice by to chtělo večer naložit 2 lžíce semene lnu do studené vody a ráno si to vypít se snídaní.
Po jídlech 1-2 lžičky 12K do 1,5 dcl teplé vody ... obvykle 3xD.
Víc-li bude třeba, tedy osobně.

HankaO 2023-12-23 00:30:17 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer, pane Nový,
prosila bych o radu jak naložit s bolestí v levé spodní části podbřišku. Jsem Hanka 51,173 cm,99 kg. Covid očkování 0. Klidový tep kolem 60 až 70. Zaměstnání sedavé, poměrně stresující. Nekuřačka 9 let. První příznaky bolesti se projevily 13.12. přibližně v 0:30 hodin. Omezila jsem jídlo a snažila se jíst, co nejšetrněji. Bolesti se zmírnily, ale zřejmě z menšího přísunu jídla mám momentálně problém s vyprazdňováním. Teď se to opět trochu zhoršilo, ale kupodivu ve vzpřímené poloze začnou bolesti až křeče, které při sezení nebo ležení přestanou. Jsem odhodlaná si opět navrátit zdraví, jen nevím konkrétní příčinu, abych mohla zvolit správný postup. Moc děkuji za váš čas a ochotu pomoci. Budu se snažit poslat to dál ...

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele