Téma: Zubní kazy 3X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-08-04 01:46:46, odpověď na #12072 ukázat v kontextu reset

Vypadá to vrozenou vadu skloviny. Zkuste čisti zuby po každém jídle pastou Sensodyne C s chloridem strontnatým uzavírajícím díry.



Více viz obecné zpracování: Zubní kaz


Petrak 2011-08-01 20:18:17 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

mám tříletou dcerku, u které se v poslední době začaly objevovat zubní kazy (všimla jsem si toho po narození bratříčka). Netroufám si sice její stravování ani zdaleka nazvat vyváženou stravou, ale přesto nejí moc sladké, nepije ovocné čaje, pouze vodu, bancha čaj nebo hodně ředěnou ovocnou šťávu. Jí hodně zeleniny, ovoce, místo bonbonů chroupá chlorelu. Bohužel miluje také pečivo a maso. Když jí někdo sladké nebídne, nesnažím se jí příliš omezovat, abych jí neškodila pro změnu sociálně. Když jsme došly k paní zubařce, řekla nám, že má načaté všechny čtyři pětky. Na žádném jiném zubu nemá ani stín, má zuby jak perly, jen ty pětky. Jsem přesvědčená, že to může souviset i s psychikou (chvíli nám trvalo než jsme se s novým človíčkem všichni popasovali), možná i s jinými orgány. V každém případě jí ale nemůžu zakázat jíst všechno, co by mohlo škodit zubům ani vymazat brášku. Zubařka nám pro ní předepsala Elmex gel (který podle příbalového letáku se smí až od 6 let), ale že prý trošku neuškodí. Namazali jsme 3x, nejdřív držela, počtvrté dostala hysterák a už se nepodařilo. Nemám pocit, že by ty 3 aplikace k něčemu byly. Naopak se mi zdá, že se to kazí poměrně rychle. Je nějaký způsob, jak zamezit dalšímu kazení? Je mi jasné, že kaz už se asi nezatáhne, ale alespoň aby se to zastavilo. Už takhle se mi zdá, že vystavovat 3leté dítě čtyřnásobnému vrtání je poměrně dost náročné. Problém je trošku s tím věkem, nějaké dlouhé složité drbání nepřipadá v úvahu. A když jsem u zubů, Váš názor je pasta ano nebo ne?
Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale připadají mi to všechno okolnosti důležité k tématu. Předem velmi děkuji za odpověď.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele