Téma: Alergie na chlad - ruce popraskané až do krve při teplotě 10 a míň stupňů 46X161/75

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-10-17 03:56:24, odpověď na #13350 ukázat v kontextu reset

Vypadá to na variaci Rynaudovy choroby. Zdá se, že produkce kožního mazu metabolicky ustává kapilárním stahem. Tohle potřebuje detoxikaci komplexnějšího stylu. Nahlédněte do článku, který jsem o tom napsal. K vyčištění kapilár by mohla pomoci sauna střídavě s ledovou vodou nebo bazény, přinejhorším sprchy. Z mastí na to pomůže mazat VXK, pak MO+ a nakonec RM tence nebo RM-BS. Asi by nebylo od věci přijít do poradny za mnou.



Více viz obecné zpracování: Raynaudův syndrom


novádoba 2011-10-10 08:30:34 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový. Ptala jsem se Vás na způsob léčení chladové alergie, kdy mi při venkovních teplotách nižších jak 10 stupňů začíná vysychat a praskat pokožka na rukách. Při silných mrazech mám praskliny až do krve. Ruce pravidelně ošetřuji různými krémy a nosím rukavice. Nepracuji s nějakými chemickými prostředky, jen běžné mytí v domácnosti - při ataku problémů používám rukavice, ale latex jim moc neprospívá.
Dočetla jsem se, že tyto problémy jsou vlastně chladová alergie. Používám i drahé prostředky, jako Neutrogenu, zkoušela jsem vazelínu, Indulonu, silnou vrstvu a rukavice na noc.
Žena, 46 let, 161/75kg, sedavé zaměstnání - administrativy, PC, kontakt s občany, nemám jiné alergie ani nemoci.
Děkuji Vám za případnou odpověď.
N.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele