Téma: Fobie z nemocnic, těhotenství 36X178/85

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-02-27 07:55:55, odpověď na #15222 ukázat v kontextu reset

Na TR je nejvyšší čas a také na mazání porodních cest MO+ 2-3xD a také mazání zvětšených lokalit (břicho, prsa, zadek, stehny, hýždě a potom i mimčo), Při porodu se soustřeďujte na povlování svaloviny kolem porodních cest, abyste nebránila miminoj na cestě ven, děloha si ho vytlačí sama. Zvykněte si na hluboký dech sif6, abyste bez problému dýchala i v porodním stresu, jinak vám právě ony porod blokující svaly ztvrdnou v křeči.

fk 2012-02-25 20:35:03 ukázat v kontextu reset

Vážený pane Nový,
ráda bych požádala o pomoc. 36 let 178 cm 85 kg teď těhotná, termín porodu 1.3.
Těhotenství v pohodě, jen v 37. týdnu pozitivní streptokok, tak jsem nasadila dle rady, kterou jsem našla v poradně MO na noc a RK 1:4 ráno a večer, po týdnu užívání jsme si vyžádala nové testy a byly negativní. Díky za tip (šířím dál u nejpovolanějších tzn. u gyn.)!
Momentálně však řeším jak přesvědčit hlavu, aby nemyslela a nechala vše na pudy.
První porod (před 1 rokem a 3/4) jsem se bála císaře a po částečném odloučení placenty, jsem skončila na sále, narkóza a císař. Syn je naštěstí zdravý! Jen ty jizvy zůstaly (myslím na duši). Tehdy jsem 10 dní přenášela a myslím si, že k odloučení došlo po monitoru (CTG). Moje gyn. si není jistá, ale mou verzi mi nevymlouvá a včera se mi snažila pomoci, abych "dítě pustila ven", protože porodní cesty nejsou úplně vyzrálé (tuším, že by nerada abych opět přenášela). Fakt je, že i když se snažím si komplikace nepřipouštět (zvládly to generace přede mnou, zvládnu to taky), tak oproti prvnímu porodu mám tentokrát obavy jak z porodu, tak z případného císaře.
Já totiž nesnáším nemocnice a doktory, ale vzhledem ke komplikacím poprvé, tak nemám odvahu rodit doma. Mimochodem moje gyn. je jediný MUDr., ke kterému chodím. Vlastně ještě se synkem na jeho povinné prohlídky.
Myslíte, že by pomohla transvitalita, na tu fóbii z nemocnic a doktorů? Případně na uklidnění a uvolnění před porodem nebo doporučujete T až při porodu?
MO aplikuji na noc a občas, když si vzpomenu i GK (nejsem typ na kapky či léky x-krát denně, vzpomenu si jedině večer).
Předem děkuji
Eva Pupišíková zatím 2v1

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele