Téma: Bolesti uší, rýma 4Y104/17

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-04-26 08:39:15, odpověď na #15459 ukázat v kontextu reset

RK stříkat z rozprašovače neředěné do krku 4-6xD nebo dle potřeby. Lze i do nosu ředěné 1:4 těsně před použitím, je to drsňárna, vyzkoušejte nejdříve na sobě, ale je to velmi účinné. Rovněž můžete nakapat 2 kapky do každého ucha. Čelo, nos, dutiny (oči ne), oblast kolem uší promazávat MO směrem k lymfě. Zateplit. Na noc čepici a stáhnout až po bradu. GP+TK+vit.C100 2+1+1/2 lžičky do 2,5 dcl vody nebo čaje, dochutit 1 lžící Glukopuru a popíjet během dne mimo jídla, po vypití namíchat další. Mlsat Glucamedic 1 tab. 3xD. Na spaní kulich až pod bradu a dýchat skrz textil. Všude kolem vonět eukalyptem.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět dutin


mamča 2012-04-19 23:11:14 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, prosím o radu pro syna - budou mu v červnu 4 roky, 104 cm, 17kg.
Od září začal chodit do školky - je víc doma jak ve školce. Každá rýma končí zalehlým uchem - je "hluchý", pobolíváním uší (častěji pravé), jednou měl zánět obou uší (únor) - lékař je obě pichal.
Dle lékaře je problém v tom, že má "nasmrkáno" v uších - snad má širší průchod mezi dutinama a eustach. trubicí?a vše mu tam stéká.
Klučina umí smrkat sám, dbám na pravidelné čistění nosu při rýmě, prokapáváme vincentkou, používám nosní olej od p. Hádka
Od 18.prosince do 9/4 byl ze školky odhlášen, min. týden nastoupil, opět rýma a tento týden zase uši a jsme doma.Lékař ORL- přeléčil imunitu Bronchovaxonem, jinak na ředění hlenu dostává syn na ušním ERDOMED.
Vařím mu bylinkové čaje - sléz, bez, lípu, mateřídoušku, tymián.
Já sama v dětství opakovaně pichané uši a 1x i dutiny, stejně jako můj otec.
Děkuji za radu

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele