Téma: Salmonelóza 9Y136/36

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-06-08 00:12:45, odpověď na #15650 ukázat v kontextu reset

6xD mu stříkněte do krku neředěné RK nebo on sám. OKH 1 lžičku s jídly 3xD, k tomu i Biopron 9 Před jídly 12K 1/2 lžičky do decky vlažné vody. LPK 2 lžičky do dvou deci vody 3xD mimo jídla. Na noc plnou lžíci Křem do 1,5 dcl vody. Ruce i tělo umývat naším tekutým antibakteriálním mýdlem. Dodavatel salmonely je výkal kteréhokoliv zvířete, protože kočky i psi rádi žerou slepičince. Doporučuji dovést ho osobně do poradny, něco se mi nezdá na páteři a s dýcháním. Možná mladé škrkavky... zeptejte se i mudra.

Více viz obecné zpracování: Salmonelóza

BornovaM 2012-06-07 14:57:37 ukázat v kontextu reset

dobrý den, můj syn 9 let 136 cm. 36kg /mj. lehká forma spastické diparézy/ prodělal v březnu - dubnu mononukleozu, teď je pozitivní na bakterii salmonely ze stolice. Velký průjem už nemá, drží dietu, bere smectu - 1 sáček denně, ale již měsíc se mu průjmy vrací. Den dva je v pohodě, pak zase průjem celý den, den dva tři v pohodě, další dva dny průjem.....Nikdo z osob žijících ve společné domácnosti salmonelu nemá. Je možné, aby coby oslabený po monukleoze chytil salmonelu z domácích vajec o tety Jarči odvedle? Navíc sousedi mají doma kocoura, který se mě vůbec nezdá. Teda zdá se mě docela hustě začervenej, hubenej a celej vopolichanej. Žije na noc ve slepičím kurníku. Chodí se venčit k nám na zahradu. Ještě k tomu byl syn pokousaný psíma blechama od psa - od druhých sousedů, je možný, že by salmonelu chytl i přes psí blechy? My v domácnosti žádný zvíře nemáme, nechci házet vinu na kocoura Jaromíra a psa Kikina, jen mě nejde do hlavy, čím by se mohl můj syn nakazit.....
Dávám mu smectu, borůvkovou směs a ostropestřecovou směs, ba i šípkovou, prostě všechno , co jsem si od vás koupila. Výsledek je zatím nula.
Děkuji za radu , Bornová Marcela.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele