Téma: Omezená funkce plic, akutní kašel, únava, spavost 58Y178/90

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-06-20 15:17:03, odpověď na #15689 ukázat v kontextu reset

RK aplikovat do krku 4-8xD PPK+PK+TK+vitC100 1+3+2+1/2 lžičky do 2-3 dcl vody při teplotách 3-5xD. Po dobu horečky přidávat i 2 lžíce Glukopuru. Glucamedic 5 tablet cucati asi 3-4xD (ne těch stejných...) Játra posílit JK 2 lžičky do deci vody 3xD po jídle (lze i OKH ½ lžíce s jídly). Při teplotách nejíst maso ani jiná těžká jídla, pouze vývary. Bez nudlí, jen krapet zeleniny a česnek. Sif6 ze začátku krátce a často 3-6 min. co hodinu, později prodlužovat až na 10-15 min. 3xD nastálo. Vonět kolkolem eukalyptem. Postel upravit tak, aby hrudník byl podložen mírně šikmo nahoru a hlava ještě výše asi o 15-25 cm od roviny postele. Zadbalon 4xD půlminutu. Záda masírovat v nahrbeném sedě 1-2xD MO+ směrem od kostrče ke lbi. Depilovaný hrudník také. a lze ho i užívat 1-4 lžičky 1-4xD... Přidechování čistého kyslíku 1,5 l/min by bylo moc dobře. Protože má asi problém s pravou komorou, bude muset potom za mnou do poradny osobněji. Zatím mohu nabídnout transvitalitu.

Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět plic

babča Janča 2012-06-20 12:59:42 ukázat v kontextu reset

Krásný den, pane Nový, jsem Vaší vášnivou doporučovatelkou, Vaše dubovky slaví úspěchy takřka v celé naší dlouhé, široké ..rodině. Tedy nejen dubovky.
tentokrát prosím o radu pro mého muže 58/178/90, částečný invalidní důchodce - jeho problém jsou plíce, podle doktorů pracují na poloviční výkon a podle toho jsou také omezeny jeho možnosti.
Naučili jsme se s tímto problémem ale žít, a mimo to, že nic nejde rychle a vysokohorskou turistiku jsme vyměnili za údolní,donedávna bylo vše v pořádku a dokonce byl chválen, jak se dobře drží.
Až do pátku. Klimatizace v autě a vysoká teplota venku udělala své. Teplota neustále zvýšená - až 38,8 a kašel, někdy mokrý, někdy sušší, ale hlavně obrovská únava - nedodýchává, pořád by spal. U paní doktorky nasazeny antb. Klacid na 14 dní a neschopenka,a ležet. Pro mého muže hrozná představa. Že musí tělu vyhovět , je jasné, bez odpočinku by to ani nešlo, ale... ( říká, že to teprve doopravdy onemocní jestli bude muset ležet .mám doma Váš sifon, nevím, jestli v případě nemoci lze používat?
Jinak mám diviznovou směs, chceme něčím připomoci...břicho bude taky zatíženo těma antb. pomoci zeměžlučovou?
Já tady přemýšlím, jak tomu mému nešťastníkovi usnadnit uzdravení, pokud mi poradíte, ihned to v Brně nakoupím. Přeji krásné léto a mnoho optimismu a elánu pro Vaši práci. Děkuji. J.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele