Téma: Sifon při rozedmě a CHOPN 67X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-07-29 23:44:24, odpověď na #15820 ukázat v kontextu reset

Dýchat je potřeba častěji a kratší dobu, protože u vás jinak dochází k otoku dýchacích svalů nadměrným přetížením. Dýchat tedy každé jednu až dvě hodiny 5-10 min. Rovněž posílit dýchání dlouhými procházkami 45 až časem i dvojnásobek Do Gambitu si přidávejte PK + HOK 1+ 1 lžička do 2-3 dcl vody 3xD mimo jídla. Rovněž by bylo žádoucí posílit i játra OKH ½-1 lžíce s jídly 3xD, JK 1 lžička do deci vody 3xD po jídle. MO+ mazat hrudník a páteř 2xD. Na noc kulich a postupně stahovat přes nos až po bradu. GH bych doporučil prostřídat vzorkem GP.

maci 2012-07-26 17:15:44 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový,
je mi 67, žena, CHOPN+rozedma
Mlsám váš Gambit (už 2. láhev).
Každý večer (přes den nepravidelně) do sifonu4 cca hodinu a přesto, že jsem pečlivě prostudovala vaši chytrou knížečku, nejsem si jista, zda dýchám správně: zhluboka nadechnu nosem, a vydechnu co mohu, (probublávám) tak dlouho, jak to jde. Počítám si a ze začátku napočítám tak do 15 (to nejsou vteřiny-počítám rychleji), ale po dosti krátké době (asi za 5 min) se výdechy zkracují až tak na 5. Proč?
Dál prosím o radu: kdosi mi říkal, že by mi mohla pomoci akupunktura; co vy na to? Mé zničené plicní sklípky se už asi nevzpamatují, ať už dýcháním do sifonu nebo akupunkturou (asi). Mám spirivu, Seretide a dle potřeby Berodual.
Děkuji za odpověď
Marcela

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele