Téma: Delirantní stav, demence 71Y183/100

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-10-22 02:51:29, odpověď na #16072 ukázat v kontextu reset

Alzheimer je prevít a popis přesně odpovídá, snad jen trochu akcelerován stresem. Na nějaký čas by mohlo pomoci: Vaše masáže jsou pro něj velkým přínosem (prokrvení a uvolnění energetických drah + přídavek vaší životní energie), masáže můžete provádět MO+ nejlépe v podvečer. OKH Eve 1 + 1 lžíce 3xD v jídlech K pití dejte do 2 l vody 3 lžíce GH + 2 lžíce GP + 1 lžíce pPPK + 6 ml SK (vzorek směsi Štětkové + 1/2 lžičky vit.C100 a to popíjet po douškách kdykoliv po celý den. 4xD mimo jídla 2 tablety Q10P + Lecitin + 3 tablety Brahmi Velmi důležité je, aby se naučil dýchat Sif6 6-12 min. KAŽDOU hodinu navečer procházky, postupně 60 min. i více. Od 17 hod. nejíst, max. bílý jogurt nebo kefír. Na noc kulich a stáhnout až po bradu.

Více viz obecné zpracování: Alzheimerova choroba

aloha 2012-10-17 11:07:58 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, mám v péči otce (71 let, 183 cm, 100 kg) s diagnózou delirantní stav nasedající na demenci. Nedělám si iluze, že by existovala zázračná metoda, jak otce vrátit trvale do normálu, chtěla bych jen poradit, zda má úvaha o zdravotních souvislostech je tak mimo, jak si zjevně myslí ošetřující psychiatrička. Otci potíže začaly po prudké infekci močového měchýře před třemi lety, kdy měl "jen" vidiny a inkontinenci. Po odléčení halucinace zmizely, i když táta už nebyl úplně jako předtím. Rok nato spadl ze schodů, uhodil se zřejmě do kyčle nebo i do kostrče. Hlavu mohu vyloučit, neboť je plešatý a našla a vystrakala jsem ho po schodech já osobně. Do večera byl dezorientovaný do té míry, že jsme volali záchranku. Od té doby v ambulantní péči psychiatra, stav se střídavě mění z ucházejícího na "úplně mimo". Mám pocit, jako by ho vždycky někdo "přepnul" a myslím si, že by mohla být blokáda na dráze močového měchýře, bohužel nevím, co s tím...Protože jsem masérka, otci se v tomto směru dostává pravidelné péče a reaguje na ni pozitivně, ale pořád mi "něco" uniká.Při záchvatu (nevím jak jinak stav nazvat) je zřetelný úklon hlavy doleva a svalstvo jakoby v křeči, po záchvatu to zase přejde.Také vždy dojde k potížím s ovládáním moče.
Slova psychiatričky, ať zkouším, co chci, že uškodit to "asi" nemůže, mne opravdu netěší... Zkusila jsem už všechno co umím - masáže, reflexní terapii, meridiánovou masáž i přikládání rukou. Vždy se na chvíli zlepší - a někdy dost výrazně, ale nedokážu říct, co z toho je účinné. Své schopnosti jsem plně našla teprve letos a pilně studuji vaše články pro žáky. Obracím se na Vás jako na člověka, který mi dokáže říct i nepříjemnou pravdu, že to fakt nemá smysl, ale to, že se otec zatím vždy "vrátil zpět" mi dává sílu a naději to nevzdat. Nemáte, prosím, ze své bohaté praxe nějaký geniálně jednoduchý a účinný postup? Děkuji Vám, Hana

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele