Téma: Jícnový reflux, zánět, knedlík v krku, podrážděná sliznice, zvětšená uzlina 30X180/73

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2013-03-31 11:57:58, odpověď na #16739 ukázat v kontextu reset

Narovnat se, vyprsit, hlavu nosit jako královna. Máte zřejmě pozici Spejbla. RK z rozprašovače 4-10xD v krk dle pocitu potřeby JK + 12K 1+1/2 lžičky do 2 dcl vody 3xD po jídle REK 2 lžičky do 2 dcl vody 3-4xD pít mimo jídla Obklady z 10 ml MO+ na přední stranu krku pod čelist na noc Rovněž MO+ masírovat šíji v nahrbené poloze Od 17 hod. nic nejíst Novpoklony 5-10 střídavě 6xD Sif6 5-10 min. na každé 2 hod. sezení Zadbalon 4xD minutu Navečer dynamická procházka 60 až časem 90 min. Na spaní kulich a stáhnout po bradu.



Více viz obecné zpracování: Alergie trávicí, celiakie


Nurmisur 2013-03-29 08:36:42 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane kořenáři,
Poslední měsíc jsem měla zažívací problémy (dietní chyba - čerstvý česnek v jídle), po záchvatovité bolesti napřed v žaludku, následně v jícnu - vyšetření gastroenterologa a diagnostikován GERD, esofagitida prvního stupně u dolního svěrače. Objevil se mi následně "knedlík v krku". Pocitově cestuje z právé strany na levou, občas na jeden den vymizí. Cítím ho jakoby hned na kraji jícnu při polknutí, ale poslední dva dny večer cítím jako by se zvětšoval - nepříjemné pocity. Slabou tlačivou bolest cítím i když nepolykám. Prostě přítomnost něčeho cizího. Po vyšetření na ORL mám potvrzené podrážděné sliznice při nočním refluxu, zdroj knedlíku ale na ORL neviděli. Výtěr z krku negativní, vše mám prý v pořádku. Mám pocit, že je ten knedlík v jícnu PO kontrola na gastru mi lékař řekl, ať 3 týdny čekám a když to nepřejde, tak ať přijdu na další vyšetření.
Celkově cítím hodně sucho v ústech, podrážděné sliznice. Mám také zvětšenou uzlinu na pravé straně. Je to hodně nepříjemné.

Žena 30 let, 180cm, 73kg, zaměstnání sedavé u počítače, stres nárazově, koníčky sedavé - sport mám zanedbaný. Tep cca 72 za minutu.

Děkuji za radu a přeji hezký den

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele