Téma: Nosní mandle zvětšená, pneumokok - doporučeno odstranění 4Y?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2013-05-09 22:19:30, odpověď na #16918 ukázat v kontextu reset

Aplikujte RK z rozprašovače do krku 2-8xD dle potřeby a citu. Do nosu aplikujte naředěné vodou těsně před použitím 1:4 2xD po dobu asi 4 -5 dnů, je to ale velmi nepříjemné a proto u demokraticky vychovávaných dětí nemožné, takže je pro ně menším problémem operace. OO-KH 1 lžička s jídly 3xD GP + PK + TK 1 lžíce + 3 ml + 1 ml do 3 dcl vody + VitC100 ½ lžičky (lze dochutit Glukopurem 1 lžíce) popíjet po troškách dle chuti mimo jídla, po vypití namíchat další dávku Bolavý nosík mazat MOM-A Naučte ho dýchat Sif4. Skotačit, procházky. Na spaní tmavý kulich a stáhnout až po bradu. Vonět kolkolem za studena eukalyptem Do ložnice výkonnější stroj Domácí solná jeskyně.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět nosohltanu


skratko 2013-05-06 15:13:58 ukázat v kontextu reset

Dobry den,

syn, cca 4 roky (narodeny v lete 2009) trpí od oktobra minuleho roka, po vstupe do kolektívu v materskej škole
častými ochoreniami nosohlatana. Prekonal zápal stredného, ucha, vyťahovali mu z uší tekutinu (október 2012). Má často soplíky, bolesti hrdla, ľahko prechladne, trápili ho vysoké horúčky, je viacej doma ako v škôlke. V priebehu tohto obdobia doktori konštatovali zväčšenú nosnú mandlu, 2 krát ho liečili ATB. Po poslednom vyšetrení na ORL (cca pred týždňom) je jeho stav nasledujúci: nosná mandla extrémne zväčšená, hrdlo čisté, ušká čisté zdravé, v nose nájdený pneumokok. Odporúčaná liečba - operačné odstránenie nosnej mandle. Momentálne je synček subjektívne v poriadku, žiadne teploty ani bolesti hlavy
akurát veľká mandla sposobuje uňho soplíky (hlavne ráno a v noci) a omínanie nošteka, zahuhňaný hlas. Môžu nejaké prípravky pomôcť mandli vrátiť sa do povodnej veľkosti a predchádzať ďalším infektom, ochoreniam, nadmernému zväčšovaniu, vyhnúť sa operácii ?

ďakujem pekne, Martin

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele