Téma: Ztráta sluchu 45X166/70

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2013-07-12 00:15:06, odpověď na #17116 ukázat v kontextu reset

Nejlépe by bylo ukázat se v osobní poradně. RK aplikovat z rozprašovače do krku, uší, nosu dle potřeby MO+ vytírat uši na vatě šťouchátka, mazat krk a uzliny kolem uší 2xD MO+ asi 1 lžíce povalovat v ústech 30 min., potom polknout 2xD nalačno Celková detoxikace těla OKH ½-1 lžíce 2-3xD s jídly JK + 12K 2+1 lžička do 2-3 dcl vody 3xD po jídle TK + LPK + GK 1+1+1 lžička do 3 dcl vody 3xD mimo jídla, lze přidat Glucamedic 1/2 lžíce a dochutit vit.C100 1/2 lžičky Na noc Křem 1 lžíce do 2 dcl vody + 1 ml NK + B komlex forte 1 tbl. Novpoklony 10-15 střídavě Sif6 8-12 min. 3xD Rozblokovat páteř. Zadbalon 1 min. 4xD Navečer dlouhé procházky 60-120 min. Na spaní kulich a stáhnout po bradu

Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět dutin

sandokan 2013-07-04 20:03:52 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

již několik let postupně ztrácím sluch. Příčinu (a pomoc) hledám už od prvopočátku tohoto procesu, bohužel marně. Sluch se mi skoro ztratil.
Od mala jsem trpěla silnou rýmou, bolením uší a hlavy. Lékař mi pouze předepsal acylpyrin a doporučil mít hlavu v teple. Přesto bolesti uší a hlavy neustaly a bylo mi doslova řečeno, že si vymýšlím a bagatelizovali tento problém. Na žádné vyšetření mě nikdo v mladším věku neposlal, i když jsem na to naléhala.

Postupem času jsem si na bolest uší "doslova zvykla". Vypozorovala jsem, že na "změnu" bolesti uší má vliv především: změna počasí, chlad, rýma (rýmou trpím neustále - a mám pocit ucpaného nosu a dojem zalehlých). Mám zvětšené krční mandle.

Jak již jsem psala, nikdo víceméně tento problém se mnou řešit nechtěl! Hledala jsem pomoc u různých doktorů, v různých knihách. Bez výsledku. Narazila jsem na to, že by to mohl být zánět středouší - ale jistě to nevím (je to pouze moje domněnka).

Obecně má vliv na zdravotní stav (uši, zažívání) veškerá strava, hlavně cukr. Dále trpím silným nadýmáním, pálením žáhy, špatným trávením.
Před 4 roky mi byl vyoperován žlučník, podle lékařů souvisel s problémy s trávením. Před rokem jsem měla ledvinovou koliku - vyoperován kámen "šťavelák".

Žena, 45 let, váha 70 kg, výška 166 cm. Povolání pohybové, někdy stres.

Budu ráda, když se mi budete snažit pomoci. Za každou možnou radu děkuji.

Přeji hezký den.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele