Téma: Regenerace očí po ošetření laserem ?X167/70

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2021-05-23 22:36:03, odpověď na #17153 ukázat v kontextu reset

1) GO + MYK + MK 1 lžíce+3,5+4 ml do 2 dcl vody 4xD mimo jídla + vitC500 + Quercetin + Enzymes 2 tobolky + GY 2 tobolky
JK 1 lžička do 1 dcl vody po jídlech 3xD a k tomu Biopron
OKHI 1/2 lžíce 3xD s jídly
Na noc Sanogel 2 lžíce mixovat do 2 dcl vody + 1 lžička NK + B komplex forte
3xD Sifon6 a dýchat 10-30 minut v ostatní čas co nejvíc ještěrčí dech
Zadbalon 2-3xD minutu
Kol očí mazat PVO 2-6xD
2) Přípravky neznám
3) https://youtu.be/XlZsCXMvj80
4) polovina produktů Polaroid je polarizační, druhá je levná
5) ad.3)

an 2013-07-26 15:36:58 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový,
přečetla jsem si váš článek o polarizačních brýlích i odpovědi na dotazy v poradně s tématikou oči, přesto si dovoluji zaslat několik dotazů a prosbu o radu na můj konkrétní stav očí a event. možnosti zlepšení. Je mi 50, od cca 15 vidím hůře do dálky (3,5 d.), do blízka zatím bez brýlí. Vždy jsem měla oči citlivější na světlo, šeroslepost jsem zatím nikdy nepocítila. Celkově se na nic neléčím, nižší až hraniční hodnoty mám u činnosti štítné žlázy, někdy ne úplně OK krční páteř (ale neléčila jsem se, cvičím, někdy jdu na masáž). Před několika lety jsem měla dost velký problém se slzením a "drhnutím" pravého oka, oční vyšetření nic neukázalo (prý trošku nevyrovnané komponenty ve slzném filmu, dostala jsem na nějaký čas "umělé slzy", nyní stav dobrý). Poměrně dlouho pociťuji nepříjemné překážky ve vidění v podobě různých plovoucích útvarů ve sklivci (někdy je vnímám méně, jindy strašně a je to velmi depresivní). To se v levém oku navíc letos zhoršilo kvůli zranění cévy a následném lehčím krvácením do sklivce - krev se poměrně brzy vstřebala, zůstaly pozůstatky - přibyly útvary. Byla jsem důkladně vyšetřena, hlídaná a ošetřena laserem na oční klinice (preventivní oblaserování místa, prý šlo o škubnutí za cévu, která ke smůle vede v místě připojeného sklivce na periferii sítnice po extrémním záchvatu kašle). Ještě mi našli na vzdálené periferii proužek prý vrozené tzv. křížkové degenerace, (jakási cévní nedokonalost), který oko dosud nijak neohrozil, ale byl rovněž preventivně oblaserován. Jinak žádné závažné problémy, oční tlak nízký. Ještě dodám, že událost s okem mne velmi zaskočila, byla velmi stresující a byť uplynulo již 7 měsíců, stále oko není celkově v normální "pohodě"(každou chvíli divné pocity a vnímání, to je možná i psychosomatické, také časté vyšetřování včetně vkládané čočky přímo na oko mu nepřidalo...).
Otázky, prosby:
1) Mohl byste mi, prosím, dát doporučení (výživa, doplňky, byliny, vaše přípravky...) na regeneraci, zlepšení stavu očí v popsaných záležitostech?
2) Užívám občas i čas od času pravidelně betakaroten, přípravky Strix a Avilut - jaké máte na ně názor? Jinak celkově se stravuji spíše alternativně (maso pouze bílé, ne uzeniny, ne smažené, pečené, ovoce, zelenina atd...), ale jím ráda , mám na 167 cm přes 70 kg, kdysi aktivní sportovec, dnes sporadicky... souvisí to i s mými sklony k úzkostem, sklíčenosti, neúplně utěšeným životem v rodinných vztazích...
3) Četla jsem o oční gymnastice - (jóga...) - není - pro mne či obecně - nebezpečná? Mohu ji provozovat? A co přikládání dlaní na oči?
4) Polarizační brýle - před lety jsem si v optice koupila sluneční brýle Polaroid, jsou zřejmě tedy polarizační - tak jak píšete (?), resp. jsou všechny brýle zn. Polaroid polarizační?
5) Jak často nechat oči odpočívat a jakým způsobem - jsem učitelka, tedy oči používám velice často hlavně na čtený text, PC cca 2 hodiny denně.
Milý pane Nový, děkuji vám nejen za odpovědi a rady zde, ale za všechnu vaši aktivitu, tak důležitou práci pro lidi... objevila jsem vás nedávno prostřednictvím obchodu se zdravou výživou a vašimi bylinnými přípravky, knížečkou Chytrověď a vašeho webu, získal jste svým přístupem mou důvěru... a ještě se omlouvám za obsáhlost příspěvku, snad bude prospěšná více lidem. Přeji krásné dny!

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele