Téma: Zlomenina nártní kůstky - následky, ztvrdlá tkáň, bolest, otoky, ?X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2014-01-09 03:10:39, odpověď na #17795 ukázat v kontextu reset

(0) To bych musel vidět osobně. Nutno rozhýbávat každou půlhodinu několika pohyby Mazat směrem k srdci až nad koleno K1 3xD, a potom hned následně MO+ AK + CK + Gelmodel Premium 2+1 lžička + 1 lžíce do 3 dcl vody 3xD mimo jídla JK 2 lžičky do 2 dcl vody 3xD po jídle + Sinflam 1 lžička 2xD



Více viz obecné zpracování: Zlomeniny,  Rány nehojící se


hueberová 2014-01-08 11:13:34 ukázat v kontextu reset

Moje sestra si minulý rok zlomila nártní kůstku při volejbalu. Dostala sádru, tu ji ale hned po týdnu sundali. Chodila na rehabilitace, ale dodnes má problém na tu nohu občas došlápnout, a začíná ji bolet po chvilce chůze a pořád to má oteklé.
Na pohmat je cítit ztvrdlá tkáň tam, kde by být neměla, nevím jestli zkostnatělá nebo pouze jen ztuhlé vazivo jako reakce těla na zlomeninu. Doktoři ji to nechtěli zrentgenovat, že prý je to běžné a že se to časem spraví samo, nebo že pak půjde na operaci to osekat . (Jak se zdá, tohle je tradiční řešení problému: nevíme co s tím tak to budem operovat.)
Mám doma tinkturu z kořene kostivalu, ale nevím zda je vhodné ji používat na tento problém, aby jí to snad neztvrdlo ještě víc.
Mohl byste mi prosím poradit? Přeji hezký zbytek dne
Hueberová S.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele