Téma: Rána otevřená, hnisající do hloubky ?X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2014-12-16 22:06:39, odpověď na #19405 ukázat v kontextu reset

(0,2) Tak na ten poslední si dejte tampon s RK, případně i na jiné nezvládnuté. Když ránu nevidím, je jakékoliv tvrzení o hnisu velmi odvážné. Nicméně, když to nesvěřujete lékaři, je to vaše cesta. Já bych to čistil RK. Šípek rozhodně ne. Tuhý hnis by mohl jít odstranit vakuem nebo například baňkováním. Mně se vaše rána také nelíbí, a to ji nevidím. Ovšem, kdybyste ji přinesla ke mě do poradny, tak bych mohl změnit názor. Do té doby pijte TK + LPK + vit C 100 2+2+1/2 lžičky do 2-3 dcl vody 4xD.



Více viz obecné zpracování: Rány nehojící se


Eva.p 2014-12-16 14:20:23 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
začali se mi dělat maličké svědivé puchýřky - napřed něco podobného proběhlo v úrovni kde končí zadek a kousek stehna na zadní části. A pak od spodní části nohou mimo šlapku, nahoru až 10 cm nad kotníky, Stále jsem se ovládala, ale ten poslední jsem už nezvládla. Je to, asi 5 cm nad kotníkem z přední stany nohy.

Zhnisala mi na noze rána, pobolívá,je to hloubky a průměr 5-7 mm, kolem rány zarudlé asi 2-3 cm celková plocha 5-6 cm. Rozškrabala jsem to, asi infekce, napřed jsem nevěnovala pozornost, pak jsem se zděsila je to nějaký tuhý hnis. Léčila jsem, asi 3 týdny "Višněvský" nyní, asi 14 dní sádlo umývám v čaji a z šípkového čaje obklady, přes sobotu a neděli jsem dávala obklady s cibule. Celkem se to může táhnout 6-8 týdnů.

Výsledek, po každém ošetření, když oddělám gázu je vytažené trochu hnisu. Už se mi zdálo, že rána kolem růžoví, není tak červená, asi jsem si to namlouvala.
Stojím před otázkou co dál - jít k lékaři, je možné, že by to čistili chirurgicky nebo nějaký prostředek, který ten hnis z hloubky vytáhne nahoru - stále vidím uprostřed hnis. Přiznám snažila jsem se to seškrábnout, ale je to opravdu tuhé.

Cukrovku nemám, ani v testech u lékaře, ale rány se mi hojí velmi špatně. Někdy to na mě působí, že musím mít pořád někde otevřenou ránu.

Prosím co mi poradíte? nerada chodím k lékařům, ale tato rána není normální a přestává se mi to líbit. Předem děkuji, Eva

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele