Téma: Zažívací problémy po resekci jícnu 43Y196/62

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2014-12-20 02:52:29, odpověď na #19420 ukázat v kontextu reset

Dejte si řízek a další nezdravou stravu a zajezte ho OKH 1/2-1 lžíce, protože vaše střeva na začátku jsou ještě jakž takž, ale ve vzdálenějším úseku asi téměř bez klků a nic tam už z nich nevstřebáte. Hlavně potřebujete být v pohodě, protože stres vám střeva odkrvuje a celý problém inprdelizuje. Zelenina a cokoliv příliš zdravého se bude trávit až tam na konci a tam vzniklý přebytek plynů sliznice není schopna pojmout. Postupně by to šlo opravit asi Sanogelem na noc 2 lžíce do 2 dcl vody + 2 lžičky REK a 1 lžičky NK + B komplex forte a 2 tobolky Panthenolu na noc. Přes den REK + HK k pití mimo jídla po 2 lžičkách ve 3 dcl vody mimo jídla. Po jídlech JK + 12K 3+1 ml do decky vody. Zadbalon 6xD minutu. A někdy se stavte v poradně s nějakou údržbářkou, pečovatelkou, manželkou, sousedkou, milenkou nebo se všemi...

Více viz obecné zpracování: Rekonvalescence

little fish 2014-12-19 22:56:54 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

muž 43let, 193cm, 62 kg, odpovědné zaměstnání.

Jsem po resekci jícnu s náhradou tubulizovaným žaludkem (benigní nádor na jícnu).Momentálně jsem rok a 2 měsíce po operaci a 3. měsíc zpět v práci.

Problém - zažívání a neschopnost přibrat.
Zažívání - občas v pořádku, ale většinou bojuji s bolestmi břicha, křečemi, nafouknutými střevy, průjmy a nestrávenou stravou ve stolici.

V průběhu roční neschopenky jsem zkusil čínskou medicínu a akupunkturu, ale bez jakéhokoliv zlepšení.

Dieta - po operaci velmi lehká jídla, momentálně jím vše, ale problémy nejsou zavislé na jídle, po rýži se zeleninou mě dokáže být pekelně zle a po řízku jsem ok.

Prosím o radu a přeji pěkný den

David Spiller

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele