Téma: Zázvorový čaj - správná příprava

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2015-09-23 04:37:08, odpověď na #20758 ukázat v kontextu reset

Strouhaný zázvor-li sušený spařovat 20 minut pod pokličkou 1 lžička do 2-3 dcl vody, čerstvý-li 30 minut.
Vyluhovaný se může jíst.
Struhadlo keramické je asi o 5% lepší, takže to není nezbytné.
Zázvor s citrónem ano, s bezem (pokud myslíte bez černý a ne šeřík, ten ne) klidně také, nejlépe květ

žubrienka 2015-09-20 16:08:32 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, jak správně uvařit zázvorový čaj Může se jíst i zázvor z již vyluhovaného čaje Někde se uvádělo, že ne. Může se třeba strouhat na kovovem strouhadle, nebo radši na keramickem strouhadle?? Dle TCM citron spíše ochlazuje a zázvor zahříva, pít čaj s citrónem nebo raději bez? Děkuji za info

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele