Téma: Zuby moudrosti vytržené, problémy s mandlemi, uzlinami ?X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-03-01 19:40:38 ukázat v kontextu reset

Ano může, především pokud se prosadí v inkriminovaném místě zánět.

RK rozprašovačem 2-4x stříknout na zub, zuby i do krku (rozprašovač na 100 ml lahvičku), 3-12x denně. Patrně bude vhodné RK dlouhodoběji.

TK + LPK 3 + 3 ml (lze kapátkem) do 1,5-2,5 dcl (hrnek) vody + ¼ lžičky Prášk. vit. C, pít mimo jídla (30 min před, nebo 2h po jídle). Připravit a užívat 3-4x denně.

K tomu by bylo vhodné Vit. C 1000 mg 3x denně.

Na spaní černý kulich až po bradu a dýchat skrz něj. Textil prohřeje dutiny a nutí nás více dýchat i v noci, černá barva brání vstupu světla z ulic pro produkci hormonu regenerace melatoninu.

Dýchat Sif6 5 min a dle možností zvyšovat až na 20 min. 3xD. A jinak pokud možno Ještěrčí dech denně.

Na noc Sanogel 1-2 polévkové lžíce rozmixovat do 1,5-2 dcl vody + NK 2,5 ml (Kapátko) + B-komplex Forte 1 tableta.



Více viz obecné zpracování: Bolesti zubů, viklavost, vypadávání a paradentóza

amethyste 2016-02-27 18:43:36 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, zda může vytržený zub ovlivnit uzliny a způsobit tak jejich zvětšení. Pro vysvětlení - Před rokem mi byly vytrženy dvě osmičky (horní i dolní) na pravé straně. Zuby byly zdravé, avšak doktorka trvala na vytrhnutí, prý by mohly způsobit později velké potíže. Zuby mi vytrhly a rána se zacelila. Měsíc na to jsem byly nachlazená (jen rýma), později mi však natekly uzliny a nemohla jsem mluvit. Nachlazení jsem vyléčila, ale uzliny zůstaly zvětšené. Obvodní lékař mi předepsal antibiotika, ale nezabraly. Odkázal mě na ORL, kde mi opět daly antibiotika, opět bez úspěchu. Třetí antibiotika zabrala a uzliny se zmenšily. Tento proces trval půl roku. Teď jsem opět léčila rýmu a nachlazení. Krátce na to mi opět otekly uzliny a začala bolet i místa, kde byly dřív vytržené zuby. Čelist mě na dotek bolí, a pod místem "spodního bývalého" zubu mám menší otok. Navíc se mi na rtu udělaly i dva velké afty. Může to mít spojitost s vytržením? Nikdy jsem neměla angíny a nebyla nemocná. Problémy s uzlinami začaly až po vytrhnutí osmiček.
Předem moc děkuji za odpověď

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele