Téma: Syndrom polycystických vaječníků 25X170/70

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-05-16 18:55:01 ukázat v kontextu reset

Vzhledem k předchozímu letitému užívání antikoncepce a následným poruchám by měla být léčba řízena pod dohledem gynekologa. Kéž najdete otevřeného Vaší představě, co nejméně hormonů.

Byliny mohou záměr podpořit:
GK 3 ml (dávkovat lze kapátkem) do 1,5-2,5 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 4x denně.
VK 3 ml do 1-1,5 dcl vody 3x denně po jídle.

Zadbalon 3-6x denně ½-1 minutu.
Nenosit podpadky.
Bederní pás (nosit od kostrče výše), či cokoliv k zateplení lokality. Při pohybu si hlídat nevysazovat pánev, naopak jí více podsazovat.
Páteř masírovat od zadku k hlavě minimálně 10 minut MO+ v nahrbené pozici (např. v kleče s předklonem). Potom setřít a zateplit!

Více už raději do Osobní poradny.



Více viz obecné zpracování: Hormonální nerovnováha a poruchy u ženAnorexie mentální 


Petra04 2016-05-16 08:42:59 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Novák,

ráda bych Vás poprosila o radu ohledně syndromu polycystických vaječníků.

V 16 letech mi byla kvůli nepravidelné menstruaci nasazena hormonální antikoncepce, v srpnu loňského roku jsem se rozhodla s hormony nadobro přestat a antikoncepci vysadit. Byl mi diagnostikován POS a již skoro devět měsíců nemám menstruaci, pouze citím silný/slabý tlak v podbřišku. Můj gynekolog mi doporučil řešit to dalšími hormony, ale mi to přijde, jako začarovaný kruh a svým způsobem to vůbec nic neřeší... Vím, že syntetické hormony už nikdy více nechci, a ráda bych své vaječníky nastartovala přírodní cestou a byl jste mi doporučen hlavně Vy

Je mi 25 let a při výšce 170 cm momentálně vážím +- 70 kg. Jsem VŠ doktorand, takže spíš sedavé zaměstnání, ale dělám taktéž instruktorku spinningu s 5-8 intenzivními lekcemi za týden. Do toho sama (vlastně už ne sama )) hodně sportuji a jsem zastánce zdravého životního stylu. Nutno podotknout, že se (již konečně úspěšně ))) léčím z anorexie a bulimie a poslední půl rok zažívám nejvíc nejšťastnější období. Láska je láska.

Moc Vám děkuji za veškeré rady, které mi dáte.

Mějte se moc krásně a přeji pěkný den!

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele