Téma: Žaludek, jícen, zánět, pálení jv ústech, únava 58X163/56

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-05-19 13:43:52 ukázat v kontextu reset

Dubové kapky RK ideálně rozprašovačem (jde na 50 i 100 ml lahvičku) do krku i na dáseň 1-3 stříknutí do krku, 6-12x denně.
HK + REK 4 + 4 ml (dávkovat lze kapátkem) do 2 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle), převalovat v ústech 5 minut před polknutím. Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně.

Nejíst bílou mouku, cukr, sladkosti, margaríny, palmový olej, uzeniny, taveňáky, ostrá cizokrajná koření (s výjimkou kurkumy), potraviny barevně tepelně výrazně změněné (smažené, pražené.
Jasné NE pro sladkosti, cukrovinky, sušenky, slané brambůrky, kakao (pro některé je alergenem), tyčinky… Pokud musí být sladké, tak vlastní výroby bez použití cukru (například se Stévie).
Z tuků NE palmový olej, margaríny (ztužené rostlinné tuky). Pokud možno jen rostlinné oleje.
Upřednostňujte zeleninu dopoledne syrovou, odpoledne tepelně upravenou. Ovoce jen s hlavními jídly.

Pokud možno Ještěrčí dech častodenně.

Více už jedině přijít do Osobní poradny.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět žaludkuPřekyselení organismu


maketa 2016-05-16 18:33:49 ukázat v kontextu reset

Dobrý den. Jsem žena, 58 let, 163 cm, 56 kg, tep 78, zaměstnání sedavé/pohyblivé, administrativa/PC, často stresující, teď se asi 6 měsíců léčím se zánětem žaludku a jícnu, léky na překyselení (Helicid a Kinito)neužívám, protože mi nepřinášejí žádnou úlevu. Cítím vleklé pálení na jazyku až do krku, pálení na horním patře, zduřelé a odchlíplé dásně kolem zubů. Jazyk potažený bíle, občas až do hnědých skvrn, pocit vlasu v krku, občas čep na mandlích bez bolesti v krku. Zhoršené vidění, občas motolice, stálá únava, padání vlasů. Občas pálení/píchání jakoby v játrech. Léky neužívám žádné.Pokorně prosím o radu k léčení i jak se správně stravovat. S úctou děkuji a s úsměvem k Vaší fotografii věřím, že vše dobře dopadne a budu opět fit!

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele