Téma: Zánět předkožky 2,5Y

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-06-04 15:12:37 ukázat v kontextu reset

Heřmánek a řepík nejsou chybnou volbou. Klíčové budu propracovat se k úplnému přetahování předkožky.
Pro lepší uvolnění mazat 2-3x denně MO+.
Mázek je asi koncovým obranným produktem sebeobrany před plísní, nutno používat Tekuté antibakteriální mýdlo Dědka kořenáře na odmývání 1-3x denně.

LVK + GH 0,5 + 4 ml (dávkovat lze kapátkem) do 1-1,5 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně.
Dýchat Sifonem 4 z počátku 5 minut a dle možností po čase zvyšovat až na 20 minut 10-3x denně.
Nejíst cukr, sladkosti, margaríny, palmový olej, uzeniny, taveňáky.
Jasné NE pro sladkosti, cukrovinky, sušenky, slané brambůrky, kakao (pro některé je alergenem), tyčinky… Pokud musí být sladké, tak vlastní výroby bez použití cukru (například se Stévie).



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně


Emilie 2016-05-31 12:05:20 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, syn 2,5 měl asi před šesti týdny zánět předkožky. Louhovali jsme v heřmánku a řepíku a párkrát mázli Fucidinem. Po týdnu OK, ale od té doby pozoruji takovou bílou hmotu mezi předkožkou (a asi i pod ní) a žaludem, bohužel nejde odstranit (nemá přetáhnuto, nijak na to netlačíme, zdá se mi to brzo). Tu oblast má už zase zarudlou a tak si říkám, jestli ten mázek, co nejde umýt může způsobit následný zánět. Pomohlo by třeba oplachování ředěnými dubovkami? Nebo něco jiného? Zkouším koloidní stříbro, ale radši bych bylinnou variantu.
Velmi děkuji za názor

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele