Téma: Pálení žáhy, žaludek 49X168/50

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-07-22 05:57:52 ukázat v kontextu reset

MO+ ½ polévkové lžíce mimo jídlo (1h před jídlem, nebo 2h po jídle), 3x denně.
Následně na zapití oleje užívat:
HK 3 ml (dávkovat lze kapátkem) do 1,5-2 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně.
Dologran (v éšopu typ J s jódem) je zdrojem vápníku + hořčíku, čímž snižuje překyselení.
1 čajová lžička (2g) denně s jídlem.
Zadbalon 3-5x denně 1 minutu.
Nejíst bílou mouku, cukr, margaríny, palmový olej, uzeniny, taveňáky, ostrá cizokrajná koření (s výjimkou kurkumy), potraviny barevně tepelně výrazně změněné (smažené, pražené, konzervanty.
Nevhodné jsou sladkosti, cukrovinky, sušenky, slané brambůrky, kakao (pro některé je alergenem), spékané tyčinky… Pokud musí být sladké, tak vlastní výroby bez použití cukru (nebo jen trochu fruktózy či lépe Stévie).
Upřednostňujte zeleninu dopoledne syrovou, odpoledne tepelně upravenou. Ovoce jen s hlavními jídly.



Více viz obecné zpracování: Překyselení organismu


Voda 2016-07-20 14:17:02 ukázat v kontextu reset

Dobrý den , Můj věk 49, váha 50 kg, výška 168cm..68 tepů /min. Můj zdr. stav - mám jen jedno příštitné tělísko, 16 let chronický zánět žaludku, úzkostě od dětství, vyhřezlé 2 plotýnky , hiátová hernie.. Před třemi dny strašně pálí žáha, po včerejší gastroskopii více kyselý žaludek takže mám místo controlocu ještě Zulbex na snížení kyselosti. a gaviscon na pálení žáhy.Potřebuji prosím radu jaké bylinky by byli dobré vysokou produkci šťáv. Každá bylinka se nehodí. A tak mi poraďte, Heřmánek mě nebyl doporučen, tak jsem hledala měsíček - ten má kyselinu salicylovou ale píše se že je proti heliobakter - tak tomu nerozumím. Snažím se pít řepík a mátu - ty prý stahují kyselost. Ale už nevím čemu mám věřit. Do nedávna jsem pila smetánku s měsíčkem na pročištění jater, ale možná jsem si tím sliznici podráždila Ale nejvíc jsem si ublížila, když jsem si dala slisované bylinky - rozmarýn, čekanka, řecké seno,smetánka, řepík,jitrocel kpinatý, lnice květel. A potom jsem si dala pár kapek lihového koncetrátu z grepových semínek na vyčištění střev a od tý doby mě pálí žáha až hrůza. Co mi prosím opravdu pomůže snížit ty šťávy, abych nebrala spoustu léků. Díky pane Nový.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele