Téma: Hemeroid vystupující 25Y180/70

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2018-02-16 22:54:59, odpověď na #24362 ukázat v kontextu reset

Po stolici se umýt studenou vodou a Mýdlem DK a potom do konečníku aplikovat MO+ asi 0.5 ml (násadec + inj. 2 ml). Na zevní hemeroid případně máznout RM.
Při usedání do židle doporučuji před dosednutím stahem hýžďových svalů vytvořit určitý tlakový val, který hemeroid zatahuje (s pomocí onoho vstřebaného MO+).
Protože příčina je v bederce, nutno co půl hodiny sezení učinit 5-10 houpavých dřepů.
Při stolicování doporučuji vysoký podřep nad mísou.

sochyx 2018-02-16 13:58:37 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

25 let, 180 cm, 70 kg - přes týden už mne trápí vnější hemoroid, nahmatatelný a lehce vystupující. Objevil se během stresového období, trvající asi 3 týdny, během kterého jsem konzumoval dostatek kofeinu (4 kávy denně). Nyní jsem již vše vysadil (káva, vyhýbání se stresu) a vrátil se do normálu. Hemeroid ovšem přetrvává, i přes mast nebo čípky zakoupené v lékárně. Nejprve hemoroid bolel, ale po gelu z dubu hemoroid přestal bolet, ovšem stále vystupuje z konečníku. Má práce je celý den sedavá. Dříve jsem se setkal s hemoroidy, vždy se ale zatáhnul (pravděpodobně se jedná o ten samý). Chtěl bych Vás proto požádat o pomoc, jak se snažit hemeroidy vyléčit bez nutné návštěvy chirurga. Rád bych si zakoupil Dubovky, postačí, nebo byste k tomu zahrnul ještě něco dalšího?

Děkuji
Petr

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele