Téma: Zuby, tvorba bílých skvrn při spánku 23Y195/70

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2018-10-23 00:00:12, odpověď na #25114 ukázat v kontextu reset

Zdá se to být vzácný problém jemného zvrásnění až nanozhoubovatění povrchu vrstvičky skloviny asi v důsledku používání fluóru v pastách, kdy zub vysychá v důsledku dýchacího průvanu.
Přechodem na bezfluorvou pastu se to během roku upraví samo.
Dělat se s tím nic moc nedá dělat, jen omezit plak například tím, že dáte Carbofit 1 lžíci do naběračky a lžíci vody, zamícháte a pidáváte dlačí Carbofit až na hustou pastu a tou si obalíte dáseň i se zuby na noc těsně před spaním, abyste to nespolykal či nevyslintal - dejte si na polštář 2 ručníky.
Pastu rány vypláchněte teplou vodou, jinak budete mít černo. Polykat lze, ale potom bude černo v záchodě.
Víc jedině osobně - musel bych na to mrknout mikroskopem.

Azrael 2018-10-20 21:05:08 ukázat v kontextu reset

23let, 195cm, 70kg. Před třemi týdny se mi začaly objevovat bílé skvrny na hranách horních jedniček zubů. Objevují se vždy po spánku, ať nočním, či denním a po hodině mizí. Mám i pocit, že jsou mé zuby trochu citlivější. Také občas na předních zubech cítím tlak a povšiml jsem si úzkých prasklin. Také se v noci probouzím a mám sucho v ústech, přijde mi to jako bych asi dýchal ve spánku ústy a ne nosem. Může to s tím mít něco společného? Piji pouze vodu a žádný úraz jsem neprodělal. Navštívil jsem stomatologa i Dent. hygienu a nikdo nic od pohledu netuší. Proto se ze zoufalosti obracím na vás, děkuji

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele