Téma: Zlomenina předloktí u zápěstí 56X167/72

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2020-08-02 23:52:10, odpověď na #27080 ukázat v kontextu reset

Když si zlomilo moje školní dítě při vybice v pondělí v tělocviku lupnutí slyšeje předloktí, došli jsme po návratu ze školy spolu k potoku, vykopali (já) kořen kostivalu, vyjmuli z ledničky pro tento případ schované domácí sádlo, to rozehřáli, a do misky s tímto sádlem jsem nastrouhal kořen kostivalu v množství asi 3-5 dcl blívajzu mastného hustého. Ten jsem napatlal na ruku v tlusté vrstvě a zabalil nejdřív hadérkem, potom ještě zpevňujícím fáčem. Druhá vrstva fáče pak obsahovala i 2 menší vařečky pro zafixování. Závěs předloktí na mámin šátek dokonal naši aktivní zevní péči. K pití dostalo dítko čaj z podbělu, kopřivy, kostivalu, kokošky, šípku, máty a ostopestřece a k tomu odměrku Gelmodelu. To vše 3x za den po 3 dny. Po dvou dnech jsme odstranili z promacerované pokožky opatrně kostivalovou krustu a nechali opatrně omytou ruku dýchat bez obvazů, jen v šátku lehce položenou; za půl dne vypadala pleť zase normálně, tak jsme napatlali na ruku zbytek kostivalové kaše, a nechali jeden den jako před tím. Potom jsme to dali pryč. A ruku nechali o pátku v šátku jen tak se zákazem aktivit. V sobotu a v neděli už bez šátku se zákazem cokoliv s rukou dělat. V pondělí přišlo úplně to samé dítko zase se zlomenou rukou, protože neodolalo pokušení si zahrát vybiku. Tak jsme začali znova a všechno bylo stejné, jen zákaz necvičit a nenamáhat jsem dal tuším na 3 týdny.
Kdybych měl sám sobě v takovém případě doporučit z aktuálního, tak bych dal pro vnitřní pití Řepíkovou směs REK a Rozchodnicovou zevní směs RZK několikrát denně mimo jídla + Gelmodel a zevně bych to udělal stejně.
Bohužel se obávám, že tyto mé doporučení vám žádný lékař neschválí. A to jste v EU povinna se držet.
Takže to považujte jen jako příběh z mé rodiny.

Mel 2020-08-01 03:40:55 ukázat v kontextu reset

žena, věk: 56, výška 167, váha 72.
Vážený pane Břetislave,
prosím o radu, jak nejlépe postupovat, když jsem si při sportu zlomila vřetenní kost (dislokačně - po repozici je vyhovující postavení fragmentů) a také styloid loketní kosti (nedislokačně). Chci se vyhnout operační léčbě (vložení cizího tělesa do ruky atd.). Co byste doporučoval při konzeratvivní léčbě na podporu úspěšného zhojení (plná funkčnost, hybnost apod.)? Celkově jsem zcela zdráva, žiji aktivně (pohyb), nekouřím, stravuji se též zdravě (včetně několika Vašich produktů, za které jsme moc ráda).
Mockrát Vám děkuji za brzkou odpověď.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele