Téma: Bolest kolene příčná přes celý kloub po zátěži, otok nártu 59X164/85

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2021-02-02 00:59:03, odpověď na #27712 ukázat v kontextu reset

Kolena mazejte K8 2-4xD podle citu a večer namasírujte koleno i se stehnem směrem ke kyčli nahoru MO+, hlavně čtyřhlavý sval, který má trvale v bolící křeči. Ten jí tahá za své šlachy, které jsou upnuty pod kolenem a šponuje šlachová pouzdra pod čéškou. Ideální je stehno masírovat lahví od Rumu s horkou vodou. Tam krásně poznáte, kde to nejvíc bolí a pomalinku střední silou masírujete.
K pití se osvědčuje AK + CK 3+1 lžička do 2 dcl vody 4xD mimo jídla + 1/2-1 lžíce Marine Collagen
Na ostruhu na noc také obklad MO+. Na nárt K8 a MO+ také.
Myslím, že má mimo jiné problémy i s páteří, takže se naučte masírovat s K8 a MO+, asi to bude hodně zapotřebí.

EwJosth 2021-01-31 21:56:18 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer pán deduško korenár,
rada by som Vás poprosila o radu - či a ktorý z Vaších produktov by som mohla zaobstarať mojej mamke (59r, 164cm, 85kg, sedavá práca, nefajčiar). Často ju bolievajú kolená. Bolesť popisuje ako priečnú cez celé koleno, akoby ho mala prerezané napoly. Tiež vraví, že jej to tam škrípe. Jedno koleno mala po úraze na lyžiach operované (už to bude hádam aj 10 rokov), momentálne ju však boli to neoperované. Po tom úraze sa na lyže už nevrátila a bohužiaľ šport nie je jej priateľ, akokoľvek sa jej snažíme dohovoriť po každom pokuse o nejakú pohybovú aktivitu to skončilo tým, že si preťažila koleno a bol koniec. Bolesti prichádzajú po preťažení - keď chodí viac ako je bežne zvyknutá. Ak som ju opisala ako "zaležaného človeka", tak to úplne nie je - po dome vkuse niekte pendluje, hore-dole po schodoch, má doma veľký dvor a záhradu o ktorú sa s otcom starajú.
Jej nohy celkovo vnímam ako problémové a mám strach čo s ňou bude o pár rokov. Veľa rokov mala na päte ostrohu a strašne ju bolelo chodenie. Tá zmizla asi pred 2 rokmi keď absolvovala jej ožarovanie. Taktiež má už veľa rokov na jednej nohe boľavý nart,vyzerá byť až opuchnutý - nemôže nosiť hocijaké topánky, ideálne len zavazovacie aby jej netlačili ten nart.
Poraďte prosím čo na to. Ďakujem.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele