Téma: Levé koleno

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2023-09-21 00:20:46, odpověď na #30791 ukázat v kontextu reset

AK + CK + TUK 3+3+3 ml do 2 dcl vody 4xD mimo jídla a k tomu vždy 2 tobolky GY + Q10P + 1 lžíce Gelmodel (střídat s Viking)
JK 1 lžička do decky vody 3xD po jídlech + Dolomit
OKHI 1 lžíce s jídly či v nich
Koleno a stehno mazat 2-4xD směrem k srdci K8 a na noc masírovat silněji MO+... a stehenní sval také (vede od kolena ke kyčli) a zateplit.

novádoba 2023-09-20 18:56:14 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový. Mám problémy s levým kolenem již 10 měsíců. Nejdříve mi otékalo, vrzalo v něm, 1x se i podvrklo. Úraz jsem neměla. U lékaře zjištěna počínající artroza s výrůstkem a voda v koleni. Byla provedena punkce a doporučeno dále koleno spíše šetřit, neskákat, neběhat, nebandážovat, plus kloubní výživa z lékárny. Protože potíže ustoupily jen mírně a koleno bolí při chůzi z kopce a ze schodů a také otéká při delším stání či chůzi (nad kloubem se vytvoří "jitrnice", byla jsem dnes u lékaře znovu. Prý tam voda není, ale mám špatně pohyblivou čéšku, diag. hyperprese pately. Také mám viditelně slabší stehenní sval, během posledních měsíců jakoby mi zhubla noha ve stehně. Dr. říkal, že je to tím, že bolavému kolenu uhýbám. Dr. váhal, co doporučit dále a tak mi napsal aspoň rehabilitaci s magnety. Prý ale není šance, že bych koleno rozcvičila tak, aby se čéška uvolnila a klouzala v kloubu tak, jak má. Tuhost vazů je prý vrozená. Poradíte prosím co s tím? Potíže s koleny mi začaly po menopauze. Mám sedavé zaměstnání, ale chodím cca 2-3 km denně.
Moc Vám děkuji.
Žena, 58 let, 161/78, zaměstnání sedavé, občas stres, ale spíše v klidu.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele